Descrición

A lonxa é o lugar onde se fai a primeira venda de produtos extraídos do mar. Na lonxa só poden comprar as persoas autorizadas e debidamente acreditadas.
Lonjero é a persoa encargada de coordinar e supervisar, a recepción, clasificación e etiquetaje para a poxa dos produtos pesqueiros, cumprindo a normativa en contral de calidade, seguridade e saúde laboral vixente.

Exposición e poxa de peixe e marisco. Pódese visitar de modo guiado a través dos servizos de Pescanatur O Grove, observando como chega o peixe e marisco capturados ao longo do día, como se pesa e etiqueta, e como se prepara para a súa posterior poxa.

Outras instalacións

Dirección:
Porto de O Grove
36980 O Grove
Pontevedra

Contacto
Teléfono: 986 732 765
Email: info@cofradiagrove.es

Descargar KML
  • ficha-lonja-o-grove-1

  • ficha-lonja-o-grove-5

  • ficha-lonja-o-grove-2

  • ficha-lonja-o-grove-3

  • ficha-lonja-o-grove-4

  • ficha-lonja-o-grove-6

  • ficha-lonja-o-grove-7

  • ficha-lonja-o-grove-11

  • ficha-lonja-o-grove-8

  • ficha-lonja-o-grove-9

  • ficha-lonja-o-grove-10

Servicios

  • Fabrica de xeo
  • Conxelador
  • Pesada
  • Almacén
  • Sala de marisqueo
  • Pescadería
  • Zona de poxa
  • Paneis de poxa

Proceso de poxa

Unha poxa é un proceso de venda ou compra organizada dun produto baseado na competencia directa e pública, entre os diferentes participantes na mesma

Nas poxas de venda, o vendedor, posuidor dun ben, pono á venda entre os seus potenciais compradores (participantes da poxa). Aquel comprador (ofertante ou participante) que pague a maior cantidade de diñeiro a cambio do produto resulta gañador da poxa e adxudicatario do mesmo.

Paso 1
Paso 2
Paso 3
Paso 4
Paso 5
Paso 6
Paso 7
Paso 8
Lévase o produto extraído á sala de marisqueo.
Compróbase que alcance a talla mínima estipulada pola Xunta de Galicia (esta comprobación realízase tamén na zona de extracción dos produtos).
Etiquétase co número do/a mariñeiro/mariscadora que fixo a captura, o día de captura ou data de frescura, o nome da especie, e a zona de extracción.
Selecciónase por tamaños.
Os berberechos permanecen en redes ata a poxa, os demais bivalvos en caixas e os ourizos permanecen en capazos.
A poxa do ourizo, navalla e longueirón empeza ás 15.30h.
A poxa do resto de bivalvos comeza ás 16.00h.
A persoa encargada dirixe a poxa desde un computador conectado a unha pantalla, onde aparecen as especies que se van a poxar en cada momento; poñendo inicialmente un prezo de saída elevado que vai baixando ata que un comprador deteno cun mando personalizado.

Plano

  1. Almacén
  2. Oficinas
  3. Pesaxe
  4. Zona de poxa
  5. Panel de poxa

Turismo mariñeiro en O Grove

Ven a vivir experiencias, na orixe da nosa tradición está a túa aventura.

Se sempre che fascinou o mar ou tes curiosidade polo estilo de vida dos pescadores/as e mariscadoras/é; ou simplemente queres pasar un día diferente, coas nosas actividades turisticas podes facelo dunha forma próxima e inesquecible experimenta ser “Mariscador/a por un día” e descobre as curiosidades dos nosos oficios.

Máis información no 986 733 590